Herken jouw huidtype en vind de juiste verzorging

Herken jouw huidtype en vind de juiste verzorging

Weet jij welk huidtype je bent? Onzuiverheden, droge plekken of een vette T-zone - we leggen je uit hoe je precies kunt bepalen wat je huid nodig heeft, en welke producten voor jou geschikt zijn.

Icoon

Net zoals ieder mens anders is, is ook iedere huid anders. Veel mensen weten niet precies welk huidtype ze hebben en welke producten geschikt zijn voor hen. Wij laten je zien hoe je jouw huidtype kunt bepalen en adviseren geschikte producten, zodat je weer kunt stralen!

Bepaal de huidige status van jouw huid

Het is het beste om je huid 's ochtends te analyseren wanneer deze onbehandeld en zonder make-up is. Ga voor een goed verlichte spiegel staan en bekijk je huid van dichtbij: zie je grote poriën? Zijn er vette en glanzende plekjes of droge en schilferige? Of zelfs beide? Zijn er fijne lijntjes of leeftijdsgerelateerde lijntjes van het lachen en het leven?

De textuur van je huid zegt veel over de leeftijd, vochtstatus of onzuiverheden. Kijk vooral naar radicale veranderingen: onze huid verandert vaak in verschillende levensfasen, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, na een verhuizing naar een stad of na een verandering van een voedingspatroon.

In ernstige gevallen is het bieden van de juiste zorg van buitenaf niet altijd voldoende, sommige symptomen zijn tekenen van allergieën of het gevolg van vervuilde lucht. Kijk in dit geval eens goed naar je levensstijl en probeer erachter te komen wat de oorzaak kan zijn.

De kenmerken van de belangrijkste huidtypes:

Onzuivere huid, acne

We kennen allemaal puistjes - maar ook hier zijn er verschillen: ontstoken en rode puistjes kunnen een teken zijn van allergieën of voedselintolerantie. Met bepaalde producten kun je mee-eters en grove poriën verminderen.

Wij raden aan:

Voor grote poriën: gebruik ons Skin Glow Mask with Strawberry één of twee keer per week. Het hoge vitamine C-gehalte verfijnt de poriën. Een milde fruitzuurpeeling geeft je teint een frisse gloed!

Om puistjes en mee-eters tegen te gaan: ons Groen Superfoodmasker reinigt tot diep in de poriën, en heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Als het één of twee keer per week wordt gebruikt, helpt het mee-eters te verminderen.

Het belangrijkste is dat je een zachte maar effectieve reiniger gebruikt. Onzuiverheden worden voornamelijk veroorzaakt door vuil op het gezicht!

Gecombineerde huid

Als je zowel droge als vette plekken ziet, dan heb je een gecombineerde huid. Het kan zijn dat de klassieke T-zone zichtbaar wordt - d.w.z. het voorhoofd en de neus glanzen (sterk) door een teveel aan talg en de wangen zijn eerder droog of normaal. De meest gemaakte fout is het gebruik van producten die te agressief zijn, en de vette zones moeten uitdrogen. Sommige huiden reageren hier echter op door nog meer olie te produceren.

Wij raden aan:
Voor de verzorging is het daarom beter om een milde reiniger te gebruiken, bijvoorbeeld de Cleansing & Detox Oil en balancerende producten. Lavendel en calendula herstellen het evenwicht en kalmeren de huid.

Volwassen huid

Vanaf de leeftijd van 30 ontdekken de meesten van ons de eerste rimpels. Dat hoeft niet zo te zijn! Veel rimpels ontstaan doordat de huid een tekort aan vocht heeft. Je gezicht mag nooit trekkerig of droog aanvoelen. Blijf gehydrateerd aan de binnen- en buitenkant van je lichaam!

Wij raden aan:
Veel vocht en rijke verzorging met veel antioxidanten om een frisse teint te behouden. Gelukkig ouder worden in plaats van anti-aging!

Ons geheime wapen tegen tekenen van huidveroudering: dit geweldige Liquid Gold Well-Aging Serum met cactusvijgolie en magnolia-extract. Rimpels maken geen kans!

Droge huid

Net als bij een rijpe huid, geldt hier hetzelfde: vocht is het belangrijkste - als je huid trekkerig is en er al huidcellen worden gevormd, moet er dringend worden ingegrepen.

Wij raden aan:
Dit superfood peelingmasker egaliseert de teint en verwijdert overtollige huidcellen. Volg dit op met een intensieve vochtboost met de 7-skin-methode en vervolgens een rijke verzorging - 's ochtends en' s avonds!

Gevoelige huid

Lichte huidtypes, mensen met sproeten en rood haar hebben vaak een bijzonder gevoelige huid. Hoewel dit natuurlijk ook iemand anders kan treffen. Doe de volgende test: laat een puntig voorwerp, zoals een vork, langs de binnenkant van je onderarm lopen. Als er snel rode striemen verschijnen, dan heb je een gevoelige huid.

Wij raden aan:
Een gevoelige huid reageert vaak op essentiële oliën. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is. Het is beter om nieuwe producten te testen op een klein gebied, bijvoorbeeld op de jukbeenderen, en voor de zekerheid producten te gebruiken zonder bijzonder stimulerende essentiële oliën zoals pepermunt.

Hiervoor hebben we een heerlijke geurvrije verzorgingsset ontwikkeld zonder essentiële oliën. Niet elke huid reageert echter op dezelfde ingrediënten, dus de regel hier is om jezelf in kleine stapjes te testen!

Speciaal geval rosacea

Als de huid van je wangen en neus rood is, en je vergrote bloedvaten kunt zien, dan heb je wellicht last van rosacea of couperose. In dit artikel hebben we voor je samengevat wat helpt om roodheid tegen te gaan.

Wij raden aan:
De Rosacea Care Kit bestaat uit een gezichtsmasker en toner die het gemakkelijk maken om roodheid thuis te verzachten.

Ben je nieuw met onze producten? Dan raden wij je één van onze verzorgingssets aan voor de meest voorkomende huidtypes.

Heb je een onzuivere huid maar hou je niet van de geur van lavendel? Al onze producten zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar, zodat je jouw persoonlijke verzorgingsroutine kunt samenstellen voor een stralende teint!

Wij raden daarbij aan