Waarom je essentiële oliën moet vermijden bij een gevoelige huid

Waarom je essentiële oliën moet vermijden bij een gevoelige huid

Vooral voor de gevoelige huid is het aan te raden om de ingrediëntenlijst van je huidverzorgingsproducten goed te bekijken. Het is de moeite waard om irriterende ingrediënten en zelfs essentiële oliën onder bepaalde omstandigheden te vermijden.

Icoon

Er bestaat geen specifieke diagnose voor een gevoelige huid. De symptomen zijn net zo verschillend als wij mensen. Het treft vaak lichtere huidtypes, maar niet altijd. Een gevoelige huid reageert gevoelig op verschillende omgevingsinvloeden, heeft de neiging tot roodheid en geïrriteerde plekken. De redenen hiervoor kunnen voor de hand liggend zijn, maar ze kunnen ook zo banaal zijn dat er niet eens over wordt nagedacht:

  • Contact met schoonmaakmiddelen
  • Blootstelling aan de zon
  • Koude wind
  • Mechanische of chemische stimuli
  • Verkeerd dieet
  • En nog veel meer...

Hoewel we dol zijn op essentiële oliën en veel ervan een aantal werkelijk fantastische eigenschappen voor de huid hebben, kan de gevoelige huid er helaas soms ook op reageren. Pure oliën kunnen bijvoorbeeld de bloedcirculatie stimuleren, wat bij zeer gevoelige types al roodheid kan veroorzaken.

Het zou echter verkeerd zijn om essentiële oliën volledig te demoniseren. Het beste kun je dingen uitproberen en beginnen met producten die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van de gevoelige huid.

Een gevoelige huid heeft geen extra prikkels nodig!

Wij gebruiken daarom alleen puur natuurlijke, biologische en plantaardige ingrediënten die de huid verzorgen, verzachten en versterken. Wij gebruiken geen (synthetisch geproduceerde) toevoegingen die irritatie kunnen veroorzaken, zoals:

  • Alcohol
  • Parfum
  • Conserveermiddelen

We zorgen ervoor dat we slechts een paar effectieve ingrediënten gebruiken, zodat de gestreste huid gemakkelijk kan ademen.

Etherische oliën versus hydrolaten

Omdat etherische oliën niet altijd even goed worden verdragen door de gevoelige huid, gebruiken wij voor deze producten bij voorkeur hydrosolen. Maar wat is eigenlijk een hydrolaat? Het ontstaat tijdens de extractie van etherische oliën door stoomdestillatie. Daarom noemen we ze graag de ‘zachte verwanten van essentiële oliën’.

Vroeger werd deze vloeistof gewoon weggegooid, maar tegenwoordig weten we dat de extracten zeer vergelijkbare effecten hebben als de betreffende etherische olie - alleen zijn ze minder irriterend en daarom beter verdragen. Je kunt pure hydrosolen ook gebruiken als kompressen of bijvoorbeeld om te inhaleren.

Onze verzorgingsset voor de gevoelige huid bevat uitsluitend producten die jouw huid zo zacht mogelijk geven wat deze nodig heeft:

Bio Toning Moisturiser Calming Chamomile: Deze toner is een echte weldaad en heeft een kalmerende, versterkende werking en zorgt voor een egale teint. Het bestaat uitsluitend uit pure extracten van biologisch geteelde planten met huidverzorgende actieve ingrediënten en kan op verschillende manieren worden gebruikt voor het reinigen, het verwijderen van make-up, uiteraard als toner, gezichts- en lichaamsmist, als gezichtstonic, mild aftershave, aftersun spray en uiteraard als simpele dagcrème.

Onze insidertip: Plaats de toner in de koelkast. Als je snel van donkere kringen af ​​wilt komen, spray dan een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje en plaats dit een paar minuten op de gezwollen wallen onder je ogen. De zwelling neemt direct af en je voelt je heerlijk wakker en verfrist!

Bio Beauty Oil - zonder parfum voor de gevoelige huid: Deze gezichtsolie is bovendien weinig irriterend en bevat geen parfum of essentiële oliën. Het helpt de huid opnieuw in evenwicht te brengen met herstellende en beschermende oliën en biedt lipidenbescherming waardoor de huid nog steeds kan ademen.

Met deze set ben je voorbereid op moeilijke tijden en kan je huid eindelijk weer rustig ademen, herstellen en haar balans terugvinden!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.