Waarom je essentiële oliën moet vermijden bij een gevoelige huid

Waarom je essentiële oliën moet vermijden bij een gevoelige huid

Vooral met een gevoelige huid is het raadzaam om de ingrediëntenlijst in je verzorgingsproducten eens nader te bekijken. Het is de moeite waard om te doen zonder irriterende ingrediënten en onder bepaalde omstandigheden zelfs essentiële oliën te vermijden.

Icoon

Er is geen specifieke diagnose voor een gevoelige huid. De symptomen zijn net zo verschillend als wij mensen. Het treft vaak lichtere huidtypes, maar niet altijd. Een gevoelige huid is gevoelig voor veel omgevingsinvloeden, heeft de neiging tot rode en geïrriteerde plekken. De redenen hiervoor kunnen voor de hand liggen, maar ze kunnen ook zo banaal zijn dat ze niet eens in overweging worden genomen:

  • Contact met wasmiddelen
  • Blootstelling aan zonlicht
  • Koude wind
  • Mechanische of chemische prikkels
  • Verkeerd dieet
  • en nog veel meer...

Helaas, hoewel we dol zijn op essentiële oliën en veel van hen hebben geweldige eigenschappen voor de huid, zijn er ook momenten waarop de gevoelige huid erop reageert. Zuivere oliën kunnen bijvoorbeeld de bloedcirculatie stimuleren, wat bij zeer gevoelige types al roodheid kan veroorzaken.

Het zou nu echter verkeerd zijn om essentiële oliën volledig te demoniseren. Het beste is om het uit te proberen en te beginnen met producten die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van de gevoelige huid.

Een gevoelige huid heeft geen extra prikkels nodig!

We gebruiken daarom alleen puur natuurlijke, biologische en plantaardige ingrediënten die de huid verzorgen, kalmeren en versterken. Wij gebruiken geen (synthetisch geproduceerde) toevoegingen die irritatie kunnen veroorzaken, zoals:

  • Alcohol
  • Parfum
  • Conserveermiddelen

We zorgen ervoor dat we slechts een paar effectieve ingrediënten gebruiken, zodat de gestreste huid opgelucht kan ademen.

Essentiële oliën versus hydrosolen

Omdat etherische oliën niet altijd goed worden verdragen door een gevoelige huid, gebruiken we bij deze producten bij voorkeur hydrosolen. Maar wat is een hydrolaat? Het ontstaat door de extractie van etherische oliën door stoomdestillatie. Daarom noemen we ze graag de “zachte verwanten van etherische oliën”.

In het verleden werd deze vloeistof gewoon weggegooid, maar tegenwoordig weten we dat de extracten zeer vergelijkbare effecten hebben als de respectieve essentiële olie - alleen zijn ze minder irriterend en daarom beter verdragen. U kunt pure hydrosolen ook gebruiken als kompressen of bijvoorbeeld voor inhalatie.

Onze verzorgingsset voor de gevoelige huid bevat alleen producten die je huid zo zacht mogelijk voorzien van wat ze nodig heeft:

Toning Moisturizer Calming Chamomile: Deze toner is een echte weldaad en heeft een kalmerende, versterkende werking en zorgt voor een egale teint. Het bestaat uitsluitend uit pure extracten van biologisch geteelde planten met huidverzorgende ingrediënten en kan op vele manieren worden gebruikt voor reiniging, make-up verwijderen, natuurlijk als toner, gezichts- & bodymist, als gezichtstoner, milde aftershave, aftershave zonnespray en natuurlijk als een simpele moisturizer.

Onze insidertip: plaats de toner in de koelkast. Als je heel snel van donkere kringen af wilt, spuit dan een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje en leg het een paar minuten op gezwollen wallen onder de ogen. De zwelling is direct verlicht en je voelt je heerlijk wakker en verfrist!

Schoonheidsolie Parfumvrije Jojoba | chia | abrikoos: Deze gezichtsolie is ook irritatiearm en bevat geen parfum of essentiële oliën. Het helpt de huid haar evenwicht te hervinden door regeneratieve en beschermende oliën en biedt lipidenbescherming die de huid toch laat ademen.

Met deze set ben je voorbereid op moeilijke tijden en kan je huid eindelijk opgelucht ademhalen, ontspannen en weer in balans komen!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.