FAQ - Veelgestelde vragen

Heb je vragen over onze producten, hoe ze te gebruiken of hoe ze werken? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over PURE SKIN FOOD producten!

Hier hebben we de meest gestelde vragen samengevat:

Wat is de houdbaarheid van mijn PURE SKIN FOOD product?

De houdbaarheidsdatum vind je op een sticker onderaan het product of als stempel op de verpakking. De toning moisturisers hebben een houdbaarheid van ten minste 9 maanden vanaf productie, gezichtsmaskers ten minste 12 maanden en gezicht- en lichaamsoliën ongeveer 14 maanden. De houdbaarheidsdatum is echter slechts een richtlijn - daarom kun je veel producten langer gebruiken als de geur onveranderd blijft en ze op de juiste manier worden bewaard. Als een product eenmaal geopend is, raden we aan het binnen ongeveer 3 maanden te gebruiken.

Omdat we geen synthetische conserveringsmiddelen of iets dergelijks gebruiken, kan het gebeuren dat een product slecht wordt. Maar maak je geen zorgen, bij natuurlijke producten ruik je dat meteen! Stel je PURE SKIN FOOD producten daarom niet bloot aan hoge temperaturen, bijvoorbeeld in de auto in de zomer, in je strandtas, etc.

Ik heb een verzorgingsset van PURE SKIN FOOD gekocht/gekregen. In welke volgorde moet ik de producten gebruiken?

Ons Multitasking Layering System is eenvoudiger in gebruik dan het klinkt:
Stap 1: Reinig met Bio Cleansing & Detox Oil volgens de olie reinigingsmethode
Stap 2: Toning Moisturiser voor jouw huidtype
Stap 3: Gezichtsolie naar keuze

Het is belangrijk dat je eerst de toner opspuit en daarna de gezichtsolie direct op de vochtige huid masseert. Zo kan de gezichtsolie goed intrekken en kan je huid de ingrediënten optimaal opnemen. Lees hier alles over het aanbrengen in detail.

De gezichtsolie trekt niet in en blijft op de huid liggen. Wat doe ik verkeerd?

Maak je geen zorgen! Als je het gevoel hebt dat de olie niet goed intrekt, helpt een eenvoudig trucje: spray eerst een toning moisturiser op je gezicht. Breng dan 2 of 3 druppels gezichtsolie direct op de vochtige huid aan en masseer het in. Het vocht van de toner trekt de voedende ingrediënten van de olie naar de diepere lagen van de huid. Voor een matte, fluweelzachte en gevoede huid!

Waarom hebben jullie geen crèmes?

Crèmes bestaan uit vloeibare en vettige ingrediënten. Emulgatoren zijn nodig om ervoor te zorgen dat ze goed mengen. Deze kunnen echter ook de huideigen lipidenlaag vernietigen bij het hydrateren. Daarom gebruiken wij geen emulgatoren. Door Toning Moisturiser en gezichtsolie te combineren, kun je je crème praktisch direct op je gezicht mengen.
Bovendien zijn crèmepotjes erg onhygiënisch als je er met je vingers in grijpt. Zonder synthetische conserveringsmiddelen zouden dingen die we liever niet op ons gezicht hebben heel snel groeien.

Gebruiken jullie echt geen conserveringsmiddelen? Hoe werkt dat met natuurlijke cosmetica?

Aan de ene kant kunnen we zonder synthetische conserveringsmiddelen om de redenen die in het vorige antwoord over crèmes zijn gegeven. Maar we gebruiken ook natuurlijke ingrediënten met een sterke antioxiderende werking, zoals rozemarijnextract. Deze hebben een natuurlijke conserverende werking.

Waarom reageert mijn huid zo heftig na het aanbrengen?

Soms kan het gebeuren dat de huid overreageert na het overschakelen van conventionele huidverzorgingsproducten naar natuurlijke cosmetica. De huid vergeet vaak de functies van haar eigen beschermende barrière, zoals het reguleren van de talgproductie, omdat ze voortdurend wordt geconfronteerd met bepaalde ingrediënten. PURE SKIN FOOD producten bouwen een beschadigde huidbarrière weer op en herstellen de huideigen beschermende functie. Dit duurt soms een paar dagen! We raden je aan om je huid minstens 1 week de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe huidverzorgingsroutine. Als je irritatie of allergische reacties opmerkt, neem dan meteen contact met ons op. We helpen en adviseren je graag!

Zitten er etherische oliën in mijn PURE SKIN FOOD product?

De meeste van onze producten bevatten etherische oliën omdat deze een bijzonder effectieve werking hebben. Je kunt hier meer informatie vinden. Als je een gevoelige huid hebt en/of essentiële oliën wilt vermijden, raden wij Bio Beauty Oil - zonder parfum voor de gevoelige huid aan, een gezichtsolie met weinig irritatie zonder parfum & essentiële oliën.

Gratis testers/monsters beschikbaar

Wij gebruiken alleen gecertificeerde biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor onze producten. In onze winkel vind je precieze uitleg over welke producten geschikt zijn voor welk huidtype. Als je twijfelt, kun je altijd contact met ons opnemen en helpen we je graag het juiste product te vinden! Als je een product echt niet kunt verdragen, vinden we ook een oplossing. Het opsturen van gratis proefmonsters in kleine formaten per post zou veel geld kosten en is helaas niet houdbaar. Als je toch een product wilt testen, kun je hier winkels bij jou in de buurt vinden die PURE SKIN FOOD in hun assortiment hebben.

Hoeveel poeder heb ik nodig voor een gezichtsmasker?

Onze gezichtsmaskers worden gemengd als een poeder. Hierdoor kun je ze aanpassen bij het mengen: Meng ongeveer 1 theelepel van het poeder met een beetje water of jouw favoriete Toning Moisturiser. De consistentie moet romig zijn, zodat het masker makkelijk aan te brengen is en aan de huid blijft plakken. Afhankelijk van hoe dik je het masker wilt hebben en waar je het mee mengt (bijvoorbeeld yoghurt in plaats van water of toner of een paar druppels gezichtsolie), zal de verhouding tussen poeder en vloeistof veranderen. Als richtlijn kunnen we zeggen dat een potje van 60 ml voldoende is voor ongeveer 10 toepassingen.

Zijn jullie producten geschikt tijdens de zwangerschap?

Essentiële oliën tijdens de zwangerschap zijn een lastig onderwerp. Je moet sterk irriterende en/of stimulerende oliën zoals kaneel vermijden als je zwanger bent. Als je een product al langere tijd gebruikt, raden we aan om het te testen op een klein stukje van je kin. Veel zwangere vrouwen ervaren een verandering in hun reukvermogen, wat betekent dat ze bepaalde geuren plotseling onaangenaam vinden. Maar omdat dit heel individueel is, is testen ook hier de beste aanpak. Als producten expliciet worden afgeraden tijdens de zwangerschap, staat dit vermeld in onze productteksten. Onze Can’t wait to meet you Biologische Zwangerschapsolie is bijzonder geschikt voor de zwangerschap: het verzorgt de huid op de buik, verhoogt de elasticiteit van de huid en voorkomt zo striae. Massages versterken ook de band tussen mama en baby, nog voor de geboorte!

Staat jouw vraag er niet bij?

Hoe neem je contact met ons op:
1. Stel jouw vraag over een specifiek product direct aan ons op de productpagina in de Vragen & Antwoorden sectie van onze winkel. Daar vind je ook de vragen van andere klanten en misschien zelfs het juiste antwoord op jouw vraag.
2. Stuur ons jouw vraag per email naar office@pureskinfood.net of gebruik het contactformulier op onze website.
3. Voel je vrij om ons een social media bericht te sturen via Instagram of Facebook.

We horen graag van je!