Ingrediënt van de week: zwartzaadolie

Ingrediënt van de week: zwartzaadolie

Reinigend, regulerend en genezend tegelijk - zwarte zaadolie brengt je huid weer op de rails en is een must-have voor mondverzorging!

Icoon

Zwart Zaadolie (Nigella Sativa Zaadolie)

Vooral de ontstekings- en geïrriteerde huid heeft baat bij zwartzaadolie. Het is daarom een belangrijk bestanddeel van de PURE SKIN FOOD Beauty Oil voor de jonge & gecombineerde huid, waar het je helpt om een heldere en gezonde teint te bereiken door zijn balancerende en reinigende werking. Maar ook voor de mondhygiëne is het onverslaanbaar: het gebit wordt ontdaan van bacteriën, het heeft ontstekingsremmende en helende effecten op het weefsel en kalmeert de luchtwegen. Probeer het! Dat kan nu heel eenvoudig met de nieuwe biologische tandolie voor oilpulling .

De volgende ingrediënten spelen een belangrijke rol:

  • Vluchtige componenten zoals thymoquinon zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de uitgesproken bioactiviteit van zwartzaadolie . In het geval van thymoquinon wordt aangenomen dat de reden hiervoor ligt in de hoge en flexibele antioxidanteffectiviteit.
  • Het hoge aandeel linolzuur in zwartzaadolie voorkomt roos - het vetzuur is een bestanddeel van de huidbarrière.

De kruidig ruikende olie heeft de volgende cosmetische eigenschappen:

  • ontstekingsremmend, antibacterieel en schimmeldodend (fungicide),
  • heeft een regulerende werking op het immuunsysteem van de huid,
  • heeft een regulerend effect op de celcyclus,
  • verlicht allergische reacties van de huid en luchtwegen,
  • genezing.

Vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen is zwartzaadolie een zacht ontsmettingsmiddel.

Maar het effect gaat veel dieper: het stabiliseert de immuunfunctie van de huid. Tot een tiende van de huidcellen is afkomstig van het immuunsysteem - als dit een verhoogde reactiebereidheid laat zien, treden allergische reacties zoals huiduitslag of eczeem op. Zwartzaadolie verzacht de bijbehorende jeuk, verzacht irritaties en bevordert de genezing van weefselbeschadiging.

Thymoquinone dankt zijn vermogen om de celcyclus te reguleren, die een bijzonder belangrijke rol speelt in de huidbarrière, veel belangstelling van kankeronderzoek.

In de PURE SKIN FOOD-producten maakt zwarte komijnolie deel uit van een uitgebalanceerd recept dat de opname van de actieve ingrediënten vergemakkelijkt en zorgt voor een blijvend evenwicht om stress te compenseren.

Zit in de volgende PURE SKIN FOOD-producten:

  • Schoonheidsolie voor de jonge & gecombineerde huid
  • Biologische tandolie voor oilpulling

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.