Zo herken je een gemengde huid en verzorg je deze goed

Zo herken je een gemengde huid en verzorg je deze goed

Een gemengde huid is geen kwestie van leeftijd, maar kan te maken hebben met voeding of verkeerde verzorging. We vertellen je hoe je een gemengde huid herkent en wat je kunt doen om deze goed te verzorgen.

Icoon

U kunt zien dat u een gecombineerde huid heeft aan het feit dat u huidgebieden heeft waar overtollig talg zich ophoopt, evenals normale of droge gebieden. De beroemde T-zone speelt hier een bijzonder belangrijke rol, wat betekent dat je een glanzende "T" op je gezicht ziet langs de brug van je neus en voorhoofd. De wangen zijn aan de buitenkant vaak droog. Maar dat kan voor iedereen anders zijn.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft een gecombineerde huid niets te maken met leeftijd. Niet alleen in de tienerjaren kan de huid van het gezicht op verschillende plekken droog of zelfs vettig zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar daar is helaas geen duidelijk antwoord op. Verschillende factoren komen in het geding, zoals:

  • Voeding
  • Hormoonniveaus
  • Foute verzorging
  • Milieu invloeden
  • Spanning
  • Mentale stress

Een mogelijkheid is dat je geen melk kunt verdragen . Dit is eigenlijk normaal, omdat het grootste deel van de mensheid het enzym mist om lactose in het spijsverteringskanaal af te breken en daarom kan leiden tot een gecombineerde huid, puistjes en mee-eters.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je allergisch bent voor één of meerdere voedingsmiddelen en dat dit invloed heeft op de textuur van je huid. Kleine belletjes of rode vlekjes kunnen hier een extra indicatie van zijn.

Ook het nemen van hormoonsupplementen of de pil kan je huid aantasten. Dit is vaak te zien aan onvolkomenheden in het decolleté. Sommige vrouwen merken een groot verschil als ze overstappen op mechanische anticonceptie of stoppen met de pil.

Maar het kan ook zijn dat je een fout maakt in je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Laten we zeggen dat je in de winter een erg droge huid had en een aantal bijzonder hydraterende producten hebt gekocht. Door de blootstelling aan de zon en de temperatuur in de zomer heeft je huid ineens veel minder ondersteuning nodig en vormt er een vette T-zone.

Omgekeerd kan het ook zo zijn dat je je huid herhaaldelijk vocht uitput met producten voor een te vette huid en deze huid probeert te compenseren door de talgproductie te verhogen. Maar je ziet gewoon steeds meer vette plekken...

Gebruik in ieder geval balancerende producten voor de gemengde huid en probeer je huid weer in balans te brengen.

Onze reinigingsolie met lavendel en calendula is perfect voor de gecombineerde huid: het reguleert de huideigen talkproductie en egaliseert zo de vette zones, maar voorziet de droge zones toch van voldoende hydratatie. U moet het dagelijks gebruiken bij acute behoefte, zodat uw huid snel kan herstellen.

Daarnaast raden we één of twee keer per week ons groene superfoodmasker aan voor de onzuivere en gecombineerde huid. Het hoge gehalte aan voedingsstoffen en mineralen zoals zink en calcium heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële effecten en versnelt de stofwisseling van de huid. Het natuurlijke vitamine B3-gehalte van maca & brandnetelpoeder ondersteunt de regeneratie van de huidbarrière, stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert roodheid. Het gehalte aan antioxidanten vermindert ook mee-eters.

Hier vind je al onze producten die je kunnen ondersteunen in de strijd tegen een gecombineerde huid!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.