6 oorzaken van puistjes en mee-eters en hoe je er vanaf te komt

6 oorzaken van puistjes en mee-eters en hoe je er vanaf te komt

Moe van puistjes, mee-eters en huidonzuiverheden? Begrijpelijk! Alleen de vraag: wat helpt echt? Ontdek het hier!

Icoon

De oorzaken van een onzuivere huid zijn verschillend en vooral divers. Alleen de juiste cosmetica kan helaas alleen de symptomen bestrijden en de huid van buitenaf helpen reguleren. De wortel van het probleem ligt echter meestal dieper. Er is dus een holistische benadering nodig om van puistjes af te komen.

Laten we opnieuw beginnen bij het begin:

Wat veroorzaakt huidvlekken?

Tijdens de puberteit slaan onze hormonen op hol en veroorzaken ze puistjes, vaak zelfs acne. Wanneer de hormonale balans verstoord is, produceren de talgklieren meer vet. Verstop je poriën. Dit leidt tot mee-eters en, als ze geïnfecteerd raken, tot puistjes.

Maar wat als we eindelijk door de puberteit zijn gekomen en de mee-eters en/of puistjes nog steeds niet weg zijn?

Veel vrouwen hebben voor hun menstruatie tijdelijk last van een onzuivere huid. Reden nr. 1 voor een onzuivere huid na de puberteit blijft hormoonschommelingen , maar er zijn nog meer factoren die een onzuivere huid uitlokken of begunstigen. Waaronder:

  1. Genetische aanleg (ja helaas) & leeftijd
  2. Milieu invloeden
  3. Roken (snel stoppen!)
  4. Medicijnen slikken of stoppen met de pil bijvoorbeeld
  5. Slechte of overmatige huidverzorging
  6. Slechte voeding en gastro-intestinale problemen (meestal gerelateerd)

Helaas is er niet veel aan te doen 1. behalve alle andere redenen proberen weg te nemen en hopen op verbetering. Meestal zullen de onzuiverheden in ieder geval minder zijn. Ook kan het zijn dat vanaf je 30e je huid ineens als een gek begint te spelen en de puistjes groter worden.

2. De omgevingsinvloeden zoals vervuilende stoffen in de lucht, in het water, maar ook in ons voedsel of in de cosmetica die we op onze huid smeren, belasten ons lichaam en het probeert ze via onze huid weer uit te scheiden. Op sommige factoren kunnen we invloed uitoefenen, op andere misschien niet. Hoe u verborgen vervuilende stoffen zoveel mogelijk kunt vermijden, leest u hier. Het dragen van een gezichtsmasker kan ook puistjes veroorzaken. Welkom bij de club - je bent niet de enige die puistjes krijgt van het masker. Het dagelijks grondig reinigen van het gezicht is hierbij essentieel Gebruik ' s morgens en 's avonds de Cleansing & Detox Oil , die alle vuil verwijdert, de huid verzacht en voedt met calendula-extract.

3. Roken - als je dat doet - is een factor die je heel snel kunt elimineren als je dat wilt. Bespaar op gezondheidsrisico's, geld, puistjes en vroegtijdige tekenen van veroudering.

4. Als u regelmatig medicijnen moet slikken en denkt dat dit de oorzaak is van uw huidproblemen, bespreek dit dan met uw arts. Probeer anders alleen echt medicijnen te slikken als het nodig is. Als je stopt met de pil, moet je gewoon door de hormoonschommelingen heen. Misschien kunnen een detoxkuur en de juiste cosmetica, de verzorgingsset voor een onzuivere en gecombineerde huid , het proces versnellen.

5. Gebruik je verzorgingsproducten die te agressief zijn? Er zijn veel cosmetische producten voor met name puistjes die de huid eerder schaden dan helpen. Het ergste van onjuiste zorg of overzorg: het vernietigt de natuurlijke lipidenlaag. Dit maakt het veel gemakkelijker voor bacteriën om je huid aan te vallen en de puistjes te laten bloeien. Om deze reden raden we gezichtsoliën aan, omdat ze helpen de lipidenlaag weer op te bouwen en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ja, gezichtsoliën helpen ook bij een vette en gecombineerde huid, vooral de beautyolie onzuivere en gecombineerde huid is hier speciaal voor ontwikkeld. De gezichtsolie geeft de huid een signaal dat deze zelf minder vet hoeft aan te maken en reguleert zichzelf. Prachtig, niet?

6. Als het om voeding gaat, is er een relatief eenvoudige magische formule voor een mooie huid! Vermijd koemelk, witte suiker en zoveel mogelijk witte bloemproducten gedurende 2-3 weken. In veel gevallen verbetert de teint in een mum van tijd. Er is echter veel meer dat door middel van een dieet voor uw huid kan worden gedaan. Omdat het onderwerp wat complexer is, wijden we er een apart artikel aan, dat hier binnenkort volgt.

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.