De juiste voeding tegen acne en puistjes

De juiste voeding tegen acne en puistjes

De juiste cosmetica helpt om van buitenaf grip te krijgen op huidonvolkomenheden, maar ook onze voeding speelt een belangrijke rol. Probeer je dieet te veranderen. Dat doet meestal wonderen!

Icoon

De juiste cosmetica helpt om van buitenaf grip te krijgen op huidonvolkomenheden, maar ook onze voeding speelt een belangrijke rol. Probeer je dieet te veranderen. Dat doet meestal wonderen!

NIET DOEN

Nummer 1 vijand van de huid: hoge bloedsuikerspiegel

Alles wat ervoor zorgt dat uw bloedsuikerspiegel stijgt, zal ook puistjes doen bloeien. Probeer voedingsmiddelen met een hoge glycemische index te vermijden en houd uw bloedsuikerspiegel laag.

Dus schrap suiker & snoep, witte bloemproducten, aardappelen, frites, etc. en gebruik in plaats daarvan complexe koolhydraten zoals volkoren brood, volkoren rijst, etc., noten en veel groenten.

Huidvijand nr. 2: zuivelproducten

Melk is babyvoeding en verstoort de hormonale balans. Elimineer zuivelproducten uit uw dieet en kijk hoe uw huid ten goede verandert. Puistjes worden meestal minder of verdwijnen zelfs na korte tijd.

Huidvijand nr. 3 + 4: alcohol en nicotine

Weet jij dat? Je ging naar een feestje, keek iets te diep in het glas en de volgende dag is het bingo en ontkiemen de puistjes? Wat een verrassing, want onze huid is het grootste ontgiftingsorgaan.

DO'S

Huidvriend nr. 1: Heel veel groene groenten

Het chlorofyl dat het bevat helpt het lichaam ontstekingen tegen te gaan en voorkomt huidveroudering. Hoe donkerder groen hoe beter, zoals rucola, boerenkool, spinazie en waterkers. Dus: groene smoothies, salades & Co - breng ze altijd mee!

Huidvriend nr. 2: schoon eten

De huid is ons grootste ontgiftingsorgaan. Wanneer ons lichaam te veel gifstoffen kwijt moet, eindigt het meestal met puistjes. Dus: probeer waar mogelijk additieven en gifstoffen te vermijden. Ga voor vers, onbewerkt voedsel.

Huidvriend nr. 3: Havermelk in plaats van koemelk

In veel gevallen verergeren zuivelproducten onzuiverheden. Ga voor plantaardige alternatieven zoals havermelk, die ook een hoog vitamine E- en foliumzuurgehalte heeft en veel klimaatvriendelijker is.

Huidvriend nr. 4: Antioxidanten

Ze bestrijden ontstekingen en dus ook puistjes. Bessen, rode druiven, brandnetels en groene bladgroenten bevatten bijzonder veel antioxidanten.

Huidvriend nr. 5: Noten

De oorzaken van acne zijn soms ook een tekort aan zink en selenium. Met amandelen, paranoten, pompoenpitten, enz. compenseer je dit gemakkelijk en dek je ook je behoefte aan vitamine E, zink, magnesium, enz.

Huidvriend nr. 6: Drinken, drinken en nog eens drinken

Hoe meer we drinken, hoe gemakkelijker het voor het lichaam is om ongewenste gifstoffen weg te spoelen. Pak vitaminewater (water verrijkt met een paar stukjes fruit en groenten), groene thee, brandnetelthee en water met een paar scheutjes citroensap. Probeer in een paar dagen 3 liter te drinken en maak een voor en na foto. Je zult versteld staan!

En natuurlijk hangt het af van de juiste zorg

Daarnaast is de juiste huidverzorging natuurlijk cruciaal voor een heldere teint. Vermijd te agressieve producten die je huid uitdrogen en de huidbarrière beschadigen , omdat dit de huid nog kwetsbaarder maakt.

Probeer de oliereinigingsmethode met de Cleansing & Detox Oil . Het gezicht reinigen met olie klinkt vreemd, maar het is verbazingwekkend effectief en voedend tegelijk. Voor dag- en nachtverzorging raden wij de verzorgingsset voor de jonge en gecombineerde huid aan . Dankzij de antibacteriële en balancerende eigenschappen helpt dit om het evenwicht in je huid terug te krijgen.

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.