Internationale Vrouwendag: Beautiful & Powerful

Internationale Vrouwendag: Beautiful & Powerful

Geweld tegen vrouwen is een alomtegenwoordig probleem, zelfs in de 21e eeuw. We kijken niet de andere kant op, dus ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8.3. doneren we één euro per bestelling aan vrouwenopvangcentra, waar de getroffenen hulp krijgen.

Icoon

Elke derde vrouw wordt blootgesteld aan fysiek en/of seksueel geweld

Dat is eigenlijk nog steeds meer dan 30% van alle vrouwen wereldwijd die deze verschrikkelijke ervaringen in hun leven moeten meemaken. Stel je voor dat je koffie drinkt met drie vrienden, dan is statistisch gezien een van jullie getroffen.

Het definiëren van geweld is soms moeilijk, en vooral op persoonlijk vlak. Wanneer wordt de reactie van een partner of een ruzie gewelddadig? De lijst van de verschillende officieel erkende strafbare feiten onder het Wetboek van Strafrecht lijkt eindeloos:

  • (Zware) mishandeling
  • Marteling of verwaarlozing
  • Vrijheidsberoving
  • Dwang
  • Gevaarlijke bedreiging
  • Aanhoudende vervolging/stalking
  • Aanhoudend gebruik van geweld
  • Verkrachting enz.

18% van alle vrouwen heeft te maken met stalking

Ook “permanente vervolging”, beter bekend als “stalking”, is volgens de officiële definitie strafbaar. Het aantal niet-gemelde gevallen van getroffenen zal waarschijnlijk veel groter zijn. Als je je ongemakkelijk voelt, kun je dit op elk moment uiten, als de ander het niet accepteert - zoek ondersteuning!

Meer dan de helft van alle vrouwen ervaart enige vorm van seksuele intimidatie

Helaas zijn niet alleen seksueel geweld aan de orde van de dag, in veel gezinnen maakt psychisch geweld nog steeds deel uit van het dagelijks leven. Daarnaast mag structureel geweld op sociaal, economisch of cultureel gebied niet worden verwaarloosd. Dit omvat alle vormen van discriminatie, zoals de ongelijke verdeling van inkomen, middelen en onderwijskansen, enz.

Wereldwijd wordt bijna 70 procent van de vrouwelijke moordslachtoffers vermoord door hun mannelijke partners

Wat u kunt doen: Sluit uw ogen niet als u iets ziet of hoort. Of u de persoon nu kent of niet, houd de situatie in de gaten en schakel zo nodig hulp in. Elke vrouw die zich onder druk gezet of in nood voelt, zal dankbaar zijn voor uw waakzaamheid!

We zijn deze inzamelingsactie gestart omdat dit onderwerp erg belangrijk voor ons is. We zijn erg blij om deze keer de Autonome Oostenrijkse Vrouwenopvangvereniging met deze campagne te ondersteunen. Betrokkenen kunnen zich daar inschrijven en direct geholpen worden.

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.