Ingrediënt van de week: koffie-extract

Ingrediënt van de week: koffie-extract

We zijn er dol op, velen kunnen zich het begin van de dag niet meer zonder voorstellen: Koffie is niet alleen genotsmiddel nummer 1, maar ook een wonderwapen tegen cellulitis en wallen onder de ogen.

Icoon

Hoeveel kopjes koffie heb je 's ochtends nodig om wakker te worden? Twee, drie of zelfs meer? Onze huid moet de dag meestal zelfstandig beginnen, tenzij we haar ondersteunen met verfrissende en stimulerende cosmetische producten die koffie-extract bevatten.

De grondstof met de wonderbaarlijke eigenschappen voor onze huid is het extract van de bonen van de koffiestruik “Coffea arabica Rubiaceae”. Afgezien van zijn geurige geur, bevat het veel antioxidanten, hydrateert het en maakt het onze huid zacht en soepel. Koffie vertraagt ook huidveroudering, verstevigt de huid, helpt tegen gezwollen ogen en wallen onder de ogen en stimuleert vetverbranding en haargroei.

Energieboost voor de cellen

Bovenal moet hier de bloedsomloopbevorderende werking van cafeïne worden benadrukt: cafeïne zorgt ervoor dat onze cellen voldoende worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen, zodat onze huid voldoende energie krijgt die ze dringend nodig heeft voor celvernieuwing. De verbeterde doorbloeding heeft als prettige bijkomstigheid dat ook andere werkzame stoffen beter kunnen worden opgenomen.

Producten die koffie-extract bevatten ondersteunen de afbraak van vetcellen die zich op de benen en billen bevinden en verantwoordelijk zijn voor cellulitis. De karakteristieke deukjes in de sinaasappelschil worden verminderd doordat koffie het opgeslagen water uitspoelt, waardoor de huid er direct aanzienlijk steviger uitziet.

Ook producten tegen gezwollen ogen maken gebruik van dit effect: zwellingen en wallen onder de ogen zijn het gevolg van opgehoopt lymfevocht en cafeïne zorgt ervoor dat dit beter afgevoerd kan worden.

Deze prachtige eigenschappen maken de populaire opkikker tot een waardevol ingrediënt voor natuurlijke cosmetica. Zo gebruiken we koffie-extract in onze Stunning Eyes Beauty Oil voor de ogen en in onze Anti Cellulite Body Oil.

Als je jezelf wilt overtuigen van de vitaliserende werking van koffie, kun je thuis snel een eenvoudige lichaamspeeling met koffiedik bereiden - en trouwens, in plaats van het weg te gooien, geef je het koffiedik ook een voordeel.

Recept: DIY bodyscrub met koffiedik

Meng 3 eetlepels van je favoriete plantaardige olie - wij gebruiken bij voorkeur amandelolie, druivenpitolie of olijfolie - met 3 eetlepels koffiedik. Onder de douche in de vochtige huid masseren, afspoelen, klaar!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.