DIY 100% natuurlijke insectenspray

DIY 100% natuurlijke insectenspray

U kunt dus eenvoudig uw eigen, volledig natuurlijke anti-muggenspray zelf mengen en de sprayflacons uit de toner opnieuw gebruiken.

Icoon

De sprayflacons die we gebruiken voor de toner zijn zo handig. We krijgen vaak de vraag of we de flacons moeten terugnemen en opnieuw moeten gebruiken. Helaas zou dat behoorlijk ingewikkeld zijn en onze huidige mogelijkheden te boven gaan. U kunt de flacon echter gewoon zelf voor andere doeleinden blijven gebruiken, zoals een praktische spuitfles voor deze zelfgemaakte spray tegen allerlei ongedierte.

Eindelijk zomer. Je kunt genieten van het heerlijke weer, de zonsondergang bekijken en ineens begint het: steek! En opnieuw. Ja, muggen en teken kunnen hinderlijk zijn en daarnaast kunnen ze natuurlijk ook ziektes overbrengen.

Bij gekochte insectensprays is het echter ook de vraag wat je precies op je huid sproeit. Daarom gebruiken wij bij voorkeur onze zelfgemaakte insectenspray.

Hier is het recept voor een volledig natuurlijke insectenspray die je zelf kunt maken:

Ingrediënten voor 100 ml:

  • 50 ml toverhazelaarhydrolaat
  • 50 ml gedestilleerd water
  • 10 druppels citronellaolie
  • 10 druppels citroengrasolie
  • 10 druppels tea tree olie
  • 5 druppels lavendelolie
  • 5 druppels pepermuntolie

Giet alle ingrediënten in de uitgewassen spuitfles . Goed schudden en altijd bij je hebben als insecten hinderlijk zijn.

Het is het beste om de ingrediënten in biologische kwaliteit te krijgen. Als je eenmaal de essentiële oliën hebt gekocht, kun je er waarschijnlijk de hele zomer mee rondkomen, misschien wel langer. Je kunt de ingrediënten krijgen bij Ecco Verde of in goed gesorteerde winkels voor cosmetische grondstoffen.

Wij raden daarbij aan