Ingrediënt van de week: Moringa olie

Ingrediënt van de week: Moringa olie

Moringa-olie is de afgelopen jaren in cosmetische advertenties gemuteerd tot een echte superheld - maar waarom en wat kan de olie echt doen?

Icoon

Waar komt moringa-olie vandaan?

De moringaboom komt oorspronkelijk uit het Himalaya-gebied, maar wordt nu in verschillende landen gekweekt en gebruikt als groente- of olieplant. De bladeren en zaden van de moringaboom zijn ware schatten van de natuur: ze bevatten grote hoeveelheden vitamines, mineralen en verschillende aminozuren, daarom worden ze al eeuwenlang als medicinale plant gebruikt in de Ayurveda-traditie. De populaire olie voor cosmetische producten wordt gewonnen uit de zaden.

Moringa-olie is een van de meest stabiele plantaardige oliën en kan jarenlang worden bewaard, zelfs temperatuurschommelingen hebben er geen invloed op. Dat is een van de redenen waarom moringa-olie zo populair is in natuurlijke cosmetische producten - er zijn geen extra conserveermiddelen voor nodig.

Hoe beïnvloedt moringa-olie de huid?

Moringa-olie zou ongeveer 50 verschillende antioxidanten en enkele tientallen ontstekingsremmers bevatten. Dit maakt het het perfecte wapen tegen huidveroudering:

Moringa-olie heeft een antioxiderende werking, beschermt tegen invloeden van buitenaf en ondersteunt de vitaliteit van de huid. In cosmetische producten wordt het echter ook extreem vaak gebruikt als een vochtinbrengende crème voor de droge huid, omdat de plantaardige olie erg lijkt op onze eigen huidolie. Dit effect is ook te zien op het haar.

Vitamine A stimuleert de collageenvorming en aangezien Moringa meer een lichte olie is, is het ideaal voor massages.

Moringa-olie tegen puistjes

Moringa-olie is ideaal voor de verzorging van een onzuivere huid: aangezien het, in tegenstelling tot veel andere oliën, de poriën niet "verstopt", maar in plaats daarvan reinigt en ontstekingsremmende effecten heeft, is het perfect voor een onzuivere huid en acne.

Ook stimuleert het de huideigen regeneratie en activeert het zelfgenezing. De mix van antibacterieel en hydraterend geeft de huid precies de juiste hoeveelheid puistjesbestrijding maar ook verzorging.

Hetzelfde geldt overigens voor de hoofdhuid: Moringa-olie is bijzonder effectief tegen roos, omdat het de hoofdhuid reinigt en verzorgt en het loslaten van vervelende huiddeeltjes vermindert.

Over het algemeen kan worden gezegd dat moringa-olie heilzaam voor het hele lichaam kan worden gebruik. Het hydrateert, kalmeert, reinigt, is ontstekingsremmend en helpt bij acne. Je kunt de pure olie ook gewoon thuis mengen met een beetje suiker en zo een heerlijk simpele en snelle douchepeeling krijgen die je huid verzacht en een fluweelzacht gevoel achterlaat!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.