Yeah, wij werken CO2-neutraal

We zijn trots om het officieel aan te kondigen:

Onze productie is sinds 2018 CO2-neutraal , omdat klimaatbescherming voor ons belangrijk is en voor ons gewoon onderdeel is van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Voor PURE SKIN FOOD producten worden alleen biologisch gecertificeerde, puur plantaardige grondstoffen gebruikt. We hebben al een nieuwe kwaliteitsstandaard neergezet in de cosmetica-industrie. In tegenstelling tot conventionele landbouw produceert biologische landbouw gemiddeld 30% minder CO2-uitstoot (bron: BOKU ). Met het klimaatneutraal produceren van de producten is er weer een mijlpaal waar we heel blij mee zijn.

Klimaatbescherming nu, want er is geen planeet B

We hebben maar één aarde. De Earth Overshoot Day kondigt elk jaar eerder aan wanneer we de middelen overbelasten.

No Planet B GmbH - dat is de naam en het credo van ons bedrijf, dat achter het merk Pure Skin Food zit. Het is onze gedeelde visie om holistische, duurzame alternatieven te bieden, samen vooruit te denken en de status quo in de industrie te veranderen.

Onze 3 pijlers voor klimaatneutraliteit

Om het doel van klimaatneutraliteit te bereiken, hebben we een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld op basis van drie pijlers:

1. Vermijd

Het is natuurlijk het beste om emissies zoveel mogelijk te vermijden. Daarom proberen we zo min mogelijk CO2 te veroorzaken. Dankzij de hoge energie-efficiëntie van onze nieuw gebouwde productiefaciliteit en magazijnen, het gebruik van e-cars en 100% groene stroom - deels uit ons eigen fotovoltaïsche systeem met 200 kWp - doen we dit ook op veel gebieden erg goed.

Ook bij de selectie van onze leveranciers en partners letten we op duurzaamheid en milieuvriendelijke productie. In bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland is de verzending van pakketten ook klimaatneutraal.

2. Verlagen

Waar emissies niet te vermijden zijn, zoeken we naar manieren om ze te in te perken. En ook hier doen we met de volgende maatregelen ons best om onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden:

 • Duurzaam bouwen met veel hout en hoge energie-efficiëntie
 • E-auto's voor zakenreizen
 • Apparaten met de hoogste energie-efficiëntie
 • Opdrachtkaart OV voor onze medewerkers
 • Verwarmen en koelen met restwarmte van de naburige biogasinstallatie
 • Plasticvrije, milieuvriendelijke verzendmaterialen met lijmvrije sluiting
 • Gewetensvolle recycling van afval en waardevolle materialen
 • Regionale en grotendeels biologische voeding in de kantine

De resulterende uitstoot berekenen we jaarlijks en proberen we verder te verbeteren.

3. Compenseren

We gebruiken de emissies die we niet kunnen vermijden als een kans om eco-sociale projecten te ondersteunen die we als zeer nuttig beschouwen en die een belangrijke bijdrage leveren aan de algehele emissiereductie op de lange termijn. Dit jaar steunen we bijzonder graag het Helioz-project in Bangladesh.

In veel gebieden van Bangladesh is geen veilig drinkwater beschikbaar. Daarom moet het eerst gekookt worden, wat veel nadelen heeft:

 • Brandhout moet worden verzameld, draagt bij aan ontbossing
 • Bij het koken komt er CO2 vrij
 • Vooral vrouwen moeten veel tijd besteden aan het verzamelen van brandhout
 • Veel mensen, vooral kinderen, hebben ademhalingsproblemen door de constante rook in huizen

Met WADI heeft Helioz daarom een kosteneffectief apparaat op zonne-energie ontwikkeld waarmee verontreinigd drinkwater veilig door zonlicht kan worden gesteriliseerd. Dit kan door water overgedragen ziekten zoals cholera of polio helpen voorkomen. Daarnaast levert Helioz met het project in onder meer Bangladesh een belangrijke bijdrage aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN.

#wearethechange

Het is tijd om nu actie te ondernemen en de klimaatbeschermingsdoelstellingen actief te implementeren. We zijn er trots op dat we sinds 2018 klimaatneutraal werken. Ieder van ons kan zijn steentje bijdragen aan klimaatverandering. Wij zorgen! Jij ook?