We stand with Ukraine

Nicepeople - Grote bereidheid om Oekraïne te helpen

© UNHCR : CHRIS • MELZER

Deze online shop maakt deel uit van de niceshops groep gevestigd in Oostenrijk.

Wij - de niceshops familie - zijn geschrokken van de oorlog in Oekraïne en het leed dat dat veroorzaakt. Wij zijn een internationaal team. Onze ongeveer 550 medewerkers komen uit 20 landen. Sommigen van ons hebben vrienden en familie in Oekraïne. Sommigen komen uit Polen en Slowakije, waar de impact van de oorlog bijzonder groot is en de vele vluchtelingen uit Oekraïne dringend zorg nodig hebben.

In een mum van tijd ontstond de grote behoefte om een teken van solidariteit te geven en hulp te bieden. Met talloze particuliere donaties, onze hands-on mentaliteit en de logistieke knowhow hebben we noodzakelijke hulpgoederen - vooral medicijnen, hygiëneartikelen, warme kleding en voedsel - voor de mensen in Oekraïne en op de vlucht gedoneerd en het transport voor deze hulpgoederen georganiseerd.

© VALERIO • MUSCELLA | © UNHCR : ELIZABETH • STUART

Voor Internationale Vrouwendag werd de uitgebreide inzamelingsactie voor het UNHCR-programma "Women on the Run", die voor het uitbreken van de oorlog was gepland, zonder meer uitgebreid en verlengd.

Ook organiseren en financieren we continu vrachtwagenladingen met hulpgoederen die naar de Oekraïense grens in Slowakije worden gebracht, van waaruit de goederen worden overgenomen en verder worden vervoerd naar Oekraïne.

Samen met het lokale initiatief Save Ukraine Graz en verschillende NGO's bundelen we de donaties om vrachtwagenladingen vol te krijgen en sneller te kunnen versturen. Op deze manier willen we ook de particuliere vrijwilligers ontlasten, die voorheen vaak alleen de lange, zware reis naar de Oekraïense grens met beladen auto's maakten.

Hulpactie gaat door

De komende dagen en weken gaan we door met het inzamelen van donaties en brengen we ze daar waar ze het hardst nodig zijn. De oorlog raakt ons, maakt ons verdrietig en sprakeloos. We zijn ontroerd door de bereidheid om te helpen en ongelooflijk dankbaar dat we in de gelukkige positie zijn te werken voor een bedrijf dat maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en veel belang hecht aan menselijkheid. We hopen dat er snel een einde komt aan het geweld en het lijden.