Bij twijfel: cosmetische verdraagzaamheid testen

Bij twijfel: cosmetische verdraagzaamheid testen

Ja, natuurlijke cosmetica kan ook allergische reacties veroorzaken - helaas. Zo kun je eenvoudig testen of je cosmetische producten verdraagt.

Icoon

We vermijden synthetische ingrediënten in onze cosmetische producten. Waarom? Omdat wij geloven dat het lichaam natuurlijke ingrediënten beter kan opnemen en dat ze niet alleen langdurig succes boeken, maar ook op de lange termijn gezonder zijn. We gebruiken bewust geen minerale olieproducten, synthetische conserveringsmiddelen, oppervlakteactieve stoffen of synthetisch geproduceerde geurstoffen. We gaan ver om onze cosmetische producten uitsluitend te ontwikkelen met gecontroleerde biologische ingrediënten, omdat we niet willen dat onze huid of lichaam resten achterlaat van schadelijke pesticiden, meststoffen, enz.

In het tijdperk van intolerantie en allergieën nemen velen hun toevlucht tot natuurlijke cosmetica en geloven dat ze aan de veilige kant zijn. Dat is natuurlijk deels waar. Parabenen, minerale olie en synthetische geurstoffen veroorzaken bij veel mensen allergieën of erger. Maar het is ook mogelijk dat gevoelige mensen een allergische reactie hebben op puur natuurlijke ingrediënten - helaas! Hoe weet je zeker dat je huid de producten goed accepteert?

De eenvoudige snelle test

Als u niet zeker weet of u een cosmetisch product kunt verdragen, is er een eenvoudige manier om erachter te komen:

Doe wat van het product aan de binnenkant van de kromming van je arm. Observeer het huidgebied. Als de volgende dag roodheid, jeuk, puistjes en dergelijke verschijnen, geeft je huid aan dat het product helaas niet het juiste product voor je is.

Binnen de EU bepaalt de Cosmeticaverordening welke allergenen moeten worden geëtiketteerd. Deze vind je aan het einde van de lijst met de ingrediënten. Voor ingrediënten zoals etherische oliën die allergenen bevatten, wordt de maximale gebruiksconcentratie zodanig gereguleerd dat er geen overgevoeligheid optreedt. Voor iedereen die natuurlijke cosmetische producten goed verdraagt, mag er geen risico zijn op het ontwikkelen van een allergie bij langdurig gebruik.

Irriterende verzorging voor de gevoelige huid

Ben jij een van degenen met een mimosa-huid? Trap niet in zo'n oplichterij als "dermatologisch getest", want dat zegt helemaal niets. Zelfs als er daadwerkelijk producttests hebben plaatsgevonden, maakt het uiteindelijk niet uit of ze goed of slecht zijn uitgevallen. En gebruik alstublieft niet blindelings producten "voor de gevoelige huid" zonder op de ingrediënten te letten. Er is ook veel in het natuurlijke cosmetica-assortiment dat de gevoelige huid niet nodig heeft. Als je weet waar je huid gevoelig voor is, heb je een enorm voordeel en is het makkelijker voor je om deze ingrediënten of allergenen te vermijden. Weet je echter niet waar je huid op reageert, doe dan zeker eerst de tolerantietest zoals hierboven beschreven. Na verloop van tijd kunt u ontdekken waar uw huidreactie vandaan komt. Misschien zijn het kruisbloemige oliën, noten of componenten van etherische oliën?

Wat een gevoelige huid absoluut niet nodig heeft, is alcohol, die ook vaak wordt gebruikt in natuurlijke cosmetische producten voor conservering. Het is over het algemeen belangrijk om dit te vermijden. Bovendien is minder meer: minder allergenen, minder prikkels, minder producten, minder ingrediënten.

Om deze reden hebben we een speciale irritatiearme verzorgingsset ontwikkeld voor de gevoelige huid waarbij we het doen zonder essentiële oliën. Het barrièrevermogen van de huid moet opnieuw worden opgebouwd en zo worden versterkt voor het dagelijks leven. Probeer het! We hopen dat je een verzorgingsproduct vindt dat je huid helpt.

Wij raden daarbij aan