Ingrediënt van de week: Spirulina

Ingrediënt van de week: Spirulina

Het gerucht gaat dat je algen kunt eten. Maar wist je ook dat algen werken tegen onzuiverheden? Spirulina-poeder is de superheld in actie tegen puistjes en mee-eters!

Icoon

Spirulina, vanwege zijn intense kleur ook vaak blauwe of groene algen genoemd, groeit in ondiepe, vaak tropische, wateren met een hoog zoutgehalte. Maar het komt ook voor in zoet water. De microalgen komen vooral voor in Midden-Amerika, Zuidoost-Azië, Afrika en Australië. Het bestaat al zo'n 3,5 miljard jaar en wordt al sinds de oudheid als voedsel gebruikt, bijvoorbeeld in Afrika en Mexico. Voor de Azteken was spirulina zelfs een belangrijke bron van eiwitten.

Groene krachtpatser

In feite is deze onopvallende alg een van de meest voedzame voedingsmiddelen op onze planeet! Het bestaat voor ongeveer 60% uit eiwitten, wat meer dan twee keer zoveel is als in rood vlees. Tegelijkertijd is het nog duurzamer: het verbruikt aanzienlijk minder water tijdens de teelt, is ook vrij ongevoelig voor klimatologische omstandigheden en kan het hele jaar door geteeld en geoogst worden.

Bovendien bevat de wonderalg, die we meestal als praktisch poeder verkopen, essentiële aminozuren en is het een uitstekende bron van ijzer, kalium, B-vitamines, jodium en andere voedingsstoffen.

Spirulina biedt veel voordelen voor het menselijk lichaam:

 • bevat veel antioxidanten
 • werkt ontstekingsremmend
 • ondersteunt het immuunsysteem
 • verlaagt het cholesterolgehalte
 • ondersteunt detoxkuren optimaal
 • verhoogt celregeneratie

Spirulina tegen onzuiverheden

De microalgen bevatten van nature veel chlorofyl. Dit stimuleert de bloedvorming en dit verhoogt op zijn beurt onze zuurstoftoevoer. Het resultaat: onze cellen regenereren sneller en dit heeft een positief effect op de teint van je huid - de huid is niet alleen gezonder, maar heeft ook een heerlijk stralende teint!

Spirulina is ook ontstekingsremmend, ontgiftend en helpt bij genezing. Daarom is het perfect om echt vervelende ontstoken puistjes te bestrijden.

Overigens is het ook de moeite waard om regelmatig een lepel spirulinapoeder in de groene smoothie, soep of over een kleurrijke bowl te strooien. Dit verbetert je teint op de lange termijn en beschermt je huid van binnenuit.

Ons groene superfoodmasker voor de onzuivere & gecombineerde huid is perfect als gewone strijder voor gebruik tegen puistjes en mee-eters. Meng ze met onze Toning Moisturizer Rock Rose - Lavender om het effect te intensiveren. Terwijl het masker droogt, raden we een groene smoothie aan:

Groene detox-smoothie met spirulina-algen

 • ½ appel
 • banaan
 • 1 stuk komkommer
 • 1 el kokosolie
 • 1 tot 2 theelepels spirulinapoeder
 • water of kokoswater

Meng alle ingrediënten en drink de verfrissende en gezonde dorstlesser 's morgens op een lege maag - zo profiteert je lichaam van de volledige kracht van de microalgen!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.