2 enorme voordelen waarom gezichtsmaskers die je zelf kunt mixen beter zijn

2 enorme voordelen waarom gezichtsmaskers die je zelf kunt mixen beter zijn

Iedereen die wel eens een gezichtsmasker bij ons heeft gekocht is wellicht verrast. Onze maskers zijn er in poedervorm! En als je bij jezelf hebt gedacht: "Waarom zou ik dit nu zelf moeten mengen?", Dan hebben wij het antwoord voor jou!

Icoon

2 voordelen van poedermaskers

1. Twijfelachtige ingrediënten in kant-en-klare maskers

Afgewerkte, gekochte gezichtsmaskers zitten vol met conserveringsmiddelen en meestal ook vol met een heleboel andere additieven die je helemaal niet op je gezicht wilt hebben. Nou, wij in ieder geval niet. Als iets je mooi zou moeten maken, zou het naar onze mening op de lange termijn niet ongezond of twijfelachtig moeten zijn. Ben je het met ons eens?
Ons doel is om alle twijfelachtige stoffen uit onze cosmetica te weren en om pure, huidverzorgende, biologische producten te creëren - producten die we zelf willen. Zo ook met de gezichtsmaskers. Om het zonder enige vorm van conserveringsmiddel te kunnen stellen, zijn de maskers in droge vorm verkrijgbaar. Dit zijn superfoods en andere plantenpoeders, gemengd volgens de behoeften van je huidtype. Ja, om conserveringsmiddelen te besparen, moet je het masker zelf mengen.

2. Zelf mengen - zelf afstemmen

Maar dat heeft nog een groot voordeel! Je kunt de maskers mengen zoals je wilt. Hier zijn onze tips over hoe u het masker kunt aanpassen aan uw huidtype en de behoeften van uw huid:
  1. Gebruik de toning moisturizer van uw keuze: het hydrolaat kan uw huid bijzonder goed absorberen en heeft een extra effect - afhankelijk van welk type u gebruikt.
  2. Als je geen verstevigende moisturizer bij de hand hebt, gebruik dan lauwe thee, zoals kamillethee, voor een gevoelige, geïrriteerde of ontstoken huid; Duizendbladthee voor roodheid, groene thee voor rijpere huid, ...
  3. Voor een extra kick van frisheid raden we aan om het masker in de zomer te mengen met yoghurt (wij gebruiken vegan sojayoghurt).
  4. Indien nodig zal water het natuurlijk ook doen, maar alles van punt 1-3 zal een beter effect hebben.
  5. Als je huid aan de droge kant is, voeg dan nog een paar druppels gezichtsolie toe aan het masker.
Gezicht wassen, masker aanbrengen, laten inwerken, eventueel tussendoor bevochtigen zodat het niet te snel opdroogt en als het goed ingewerkt is afwassen met lauw water (20-30min).
Weet jij al welk masker bij jou past? We bieden trouwens ook een peeling en masker in één aan ;)

Wij raden daarbij aan