Ingrediënt van de week: kamille

Ingrediënt van de week: kamille

Kamille is al eeuwenlang het huismiddeltje tegen veel kwaaltjes. De kalmerende en antibacteriële werking kan zowel van buitenaf als van binnenuit helpen als thee en heeft een heilzame werking op ons lichaam en geest.

Icoon

De kleine witte bloemen met de gele knop in het midden komen oorspronkelijk uit Zuid- en Oost-Europa, maar zijn nu inheems in heel Europa en worden hier al sinds de middeleeuwen als geneeskrachtige plant gebruikt. Kamille is vooral bekend als thee die een kalmerend effect heeft op maag-darmziekten. Maar ook voor de huid is het al eeuwenlang populair: als verkoelende en ontstekingsremmende pakking of als verfrissende gezichtstonic. Het helpt ook bij acne en een onzuivere huid.

Zo werkt kamille op je huid

Kamille heeft een balancerende werking en staat bekend om zijn helende eigenschappen . Daarom wordt het door artsen vaak voorgeschreven als omhulsel voor verschillende huidziekten. Het heeft een anti-allergisch, kalmerend effect van buitenaf en heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen .

We voegen kamille- hydrolaat toe aan onze Toning Moisturizer Calming Chamomile , die precies deze eigenschappen heeft en op veel manieren als gezichtstoner kan worden gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als aftersun spray om je huid een verkoelende pauze te geven na een lange dag in de zon.

Hierdoor kan de geïrriteerde huid weer rustig ademen

Omdat kamille ook het genezingsproces van beschadigde bloedvaten en andere ontstekingsprocessen ondersteunt, voegen we kamillebloesempoeder toe aan ons populaire rosacea gezichtsmasker . Het verzacht roodheid en kalmeert je huid duurzaam. Bij regelmatig gebruik vermindert het de zichtbaar geïrriteerde plekken op de wangen en neus waar rosacea bekend om staat.

Trouwens, kamille groeit als onkruid: dus je bent van harte welkom om thuis kamille te kweken. Na de oogst kun je eenvoudig heet water aan de gedroogde bloemen toevoegen voor thee of ze gebruiken als verkoelend kompres voor gezwollen benen in de zomer!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Met het aanmelden voor onze nieuwsbrief ga je er mee akkoord dat we je gegevens in overeenstemming met onze privacy policy mogen verwerken.