Zo kom je je haar gezond de zomer door

Zo kom je je haar gezond de zomer door

Voelt uw haar in de zomer en vooral na het zwemmen, als stro aan en verliest het zijn glans? We vertellen je hoe je voor, tijdens en na je vakantie voor je haar moet zorgen en hoe je het gezond kunt houden!

Icoon

Als je op het punt staat om aan je zomervakantie te beginnen, vergeet dan niet om je haar te verzorgen, tijdens en erna.

Zelfs als ons haar niet kan verbranden, is bescherming tegen de zon essentieel in de hete maanden. UV-straling vervaagt niet alleen kunstmatige kleurpigmenten en kleuringen, maar ook je natuurlijke haarkleur. Sommigen van ons zijn blij met een paar lichtere highlights in de zomer. De UV-straling verzwakt ook de keratinestructuur, waardoor het haar helaas broos wordt.

Ons haar is de natuurlijke bescherming tegen de zon voor ons hoofd! Ontworpen om te voorkomen dat de blootstelling aan de zon te intens wordt tijdens buitenactiviteiten en om een zonnesteek te krijgen.

Maar er zijn ook andere factoren die ons haar in de zomer bijzonder belasten:

  • Wind & weer
  • Gechloreerd water
  • Zout water
  • Sport
  • Zweet
  • Frequente vlechten of wisselende haarstijlen
  • Veelvuldig wassen en baden

Voorbereidingen voor de zomervakantie: Less is more

Zodra de vakantie is geboekt, kun je beginnen met de voorbereidingen! Het is gewoon belangrijk om je haar goed te verzorgen en regelmatig en ruim van tevoren te hydrateren. Trakteer jezelf twee keer per week op een intensieve nachtbehandeling, bijvoorbeeld met onze Gorgeous Hair Oil . Dit geeft het haar alles wat het nodig heeft om sterk en resistent te zijn. Vermijd het gebruik van föhns en stijltangen , laat ze na het wassen aan de lucht drogen en verwijder alle onnodige behandelingen en verzorgingsproducten.

Tijdens je vakantie: pas op voor de zon!

Doe een verstevigende moisturizer in je zwemtas. Je kunt je haar dus meerdere keren per dag sprayen en hydrateren . En zelfs als zout water het haar een echt geweldige textuur geeft - waar velen van ons dol op zijn - moet je chloor en zout water altijd onmiddellijk na het zwemmen met kraanwater uitspoelen, omdat het residu het haar stroachtig maakt.

Het is het beste om tijdens de heetste uren van de dag een hoed te dragen om je lokken te beschermen of de Sunshine Beauty Oil voor andere doeleinden te gebruiken en op je haar te gebruiken. In ieder geval moet je scheiding af en toe veranderen, want we vergeten deze plek vaak tijdens het insmeren! Als het toch gebeurt en je hebt je hoofd verbrand, kun je ook een nacht in Gorgeous Hair Oil masseren om je hoofdhuid te kalmeren.

Intensive care na de zomervakantie

Na een paar warme dagen of weken voelt het haar stroachtig en droog aan en is het vaak dof. De Gorgeous Hair Oil helpt je manen na de vakantie weer op te bouwen en van de nodige hydratatie te voorzien. Deze maatregelen zullen je Rapunzel-vlecht redden:

  1. Haarmasker: voor droge punten en beschadigd haar, gewoon 10 minuten voor het wassen inmasseren en korte tijd laten intrekken. Voor zeer droog haar kan je de olie een nachtje laten zitten als intensive care product!
  2. Leave-in verzorging: Masseer na elke wasbeurt spaarzaam in op handdoekdroog haar in de punten en lengtes.
  3. Bij een gespannen, jeukende hoofdhuid of roos: masseer voor het wassen de haarolie in de hoofdhuid en laat deze inwerken.

Met onze geliefde Gorgeous Hair Oil behoudt je haar de hele zomer lang zijn gezonde glans en blijft het soepel - of het nu voor, tijdens of na de vakantie is en je vrienden zullen versteld staan hoe stralend je terugkomt van je vakantie!

Wij raden daarbij aan