Ingrediënt van de week: Karanja olie

Ingrediënt van de week: Karanja olie

Karanja-olie beschermt de huid op zonnige dagen en maakt deze bijzonder soepel. Het voorziet de huidbarrière van waardevolle lipiden en zorgt voor veel hydrataie. Maar weet je ook waar het vandaan komt?

Icoon

Karanja-olie, ook wel pongamia-olie genoemd, wordt gewonnen uit de zaden van de Karanja-boom. Deze groeit voornamelijk in Indiase kustgebieden en staat ook wel bekend onder de naam “Indian beech”.

Het werd al gebruikt in oude Ayurvedische tradities omdat het onder andere antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen zou hebben. In die tijd werd het al gebruikt om huidziektes en irritaties te verlichten, omdat het een sterk kalmerende werking heeft bij roodheid, puistjes en dergelijke. Heeft. Er wordt ook gezegd dat het insecten afstoot.

Karanja-olie heeft sterke balancerende en regulerende eigenschappen en is daarom ook zeer geschikt voor de verzorging en verzachting van acne en onzuivere huid . Maar het bevordert ook de collageenproductie en zorgt zo voor een stevigere teint en verhoogt de elasticiteit - dit maakt het ook een geweldige dagelijkse gezichtsolie voor de rijpere huid.

Dit is hoe karanja-olie op de huid werkt:

  • natuurlijke bescherming
  • extra souplesse
  • hydrateert
  • heeft een verstevigend effect
  • bevat veel antioxidanten
  • heeft een ontstekingsremmende werking

Waarom precies voor zonnige dagen?

Helaas bevatten conventionele zonnecrèmes vaak nanodeeltjes van stoffen die we liever niet op onze huid hebben, zoals aluminiumzouten. Dit komt ook door de officiële voorschriften voor het aantonen van een zonbeschermingsfactor in een eindproduct.

Karanja-olie zelf heeft van nature een SPF in het bereik van 10. Aangezien we geen minerale componenten aan onze Sunshine Beauty Oil toevoegen , kunnen we helaas geen informatie geven over de SPF in de afgewerkte gezichtsolie.

We raden het aan als dagelijkse verzorging voor zonnige dagen. Voor uitgebreid zonnen is het niet genoeg - maar de beste bescherming tegen de zon is sowieso een schaduwplek!

Want ook al maakt de zon ons blij, we moeten het niet overdrijven en goed voor onze huid zorgen!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.