100% biologische cosmetica zonder pesticiden

100% biologische cosmetica zonder pesticiden

Restanten van pesticiden komen niet alleen voor in ons voedsel, ze kunnen ook worden gedetecteerd in cosmetische artikelen en veroorzaken ongewenste reacties.

Icoon

Omdat het aandeel natuurlijke ingrediënten in natuurlijke cosmetische producten fundamenteel hoger is, is ook het risico dat deze plantaardige grondstoffen worden besmet groter. Het is daarom belangrijk om te letten op waar cosmeticafabrikanten de ingrediënten vandaan halen of met welke kwaliteit ze overeenkomen.

Onze ingrediënten zijn 100% biologisch, want alleen deze bevatten gegarandeerd geen gifstoffen die de huid en het lichaam kunnen beschadigen!

We verzekeren u dat elke grondstof die we gebruiken om onze producten te vervaardigen, biologisch gecertificeerd is. Voor ons betekent dit ook enkele beperkingen in de selectie van grondstoffen. Alleen zo weet je absoluut zeker dat je geen ongewenste stoffen op je huid aanbrengt.

Alleen ingrediënten die zijn verbouwd en niet zijn afgebroken, kunnen bijvoorbeeld biologisch worden gecertificeerd. Zout is bijvoorbeeld een natuurproduct dat niet wordt geteeld, maar wordt gewonnen omdat het al bestaat en niet eerst hoeft te groeien. Omdat het maakproces op deze manier echter niet volledig kan worden gecontroleerd, kan het eindproduct niet worden gecertificeerd. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor verschillende soorten klei. Onze beslissing om alleen 100% gecertificeerde biologische grondstoffen te gebruiken, betekent ook dat we het moeten doen zonder sommige ingrediënten.

Klimaatbescherming & biodiversiteit

We zijn over het algemeen grote fans van biologische landbouw, omdat het natuurlijke hulpbronnen in stand houdt en de bodemvruchtbaarheid bevordert zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast is biologische landbouw klimaatvriendelijker dan conventioneel, behoudt het de biodiversiteit en bevordert het de biodiversiteit. Zo is jouw PURE SKIN FOOD product ook nog eens bijenvriendelijk en ontziet het het milieu, want:

Er is geen planeet B!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.