Weg met de rotzooi: herbruikbare alternatieven voor de badkamer

Weg met de rotzooi: herbruikbare alternatieven voor de badkamer

Wegwerpproducten verspillen waardevolle hulpbronnen. Daarom vertrouwen we op eerlijke, milieuvriendelijke herbruikbare alternatieven.

Icoon

Verpest het niet

Eén keer gebruiken en in de prullenbak gooien - dit wegwerpprincipe is overal doorgedrongen, ook in de badkamer. Wattenschijfjes, make-up verwijderen en cosmetische tissues vullen de prullenbak. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de winkels en fabrikanten, aangezien de producten steeds opnieuw moeten worden ingekocht. De bergen afval groeien en waardevolle hulpbronnen worden verspild.

Denk verder

Het is tijd om verder na te denken en na te gaan wat er achter onze dagelijkse consumptiebeslissingen zit, wat we veroorzaken en waarvoor we verantwoordelijkheid dragen. Waar komen de producten vandaan die we kopen, gebruiken en gewoon weggooien? En waar komen ze terecht nadat we ze hebben weggegooid? Oké, in het geval van wattenschijfjes en gezichtstissues is de verwijdering misschien niet zo dramatisch, maar er worden nog steeds middelen verspild.

Tijd voor duurzame alternatieven

Voor de dagelijkse routine in de badkamer gebruiken veel mensen 2 wattenschijfjes en misschien 2 make-up verwijderingsdoekjes. Dat zijn 1460 producten per jaar die na eenmalig gebruik in de vuilnisbak belanden en dat hoeft niet! Het alternatief? Hebben we :)

Onze duurzame, herbruikbare accessoires zijn:

  • Gemaakt van hoogwaardig Peruaans biologisch katoen dat is geteeld zonder het gebruik van milieubelastende pesticiden en meststoffen
  • Grondstoffenbesparend, omdat reststoffen worden gebruikt
  • van eerlijke productie (meer hierover hieronder)
  • gemakkelijk wasbaar met normale was
  • en op de lange termijn bespaart u ook nog eens geld!

Niet alleen goed voor het milieu

De wasbare reinigingspads en tissues worden levendig gemaakt door onze vrienden van het eco-modelabel. Ze hebben een geïntegreerde productiefaciliteit in Peru. Waarom Peru? Daar wordt het biologische katoen voor de hoogwaardige stoffen verbouwd en direct verwerkt. Daarnaast worden in de werkplaats dove vrouwen opgeleid tot kleermakers. Ze worden eerlijk betaald voor hun werk en hebben een ziektekosten- en sociale verzekering, wat anders niet gebruikelijk is in Peru. We hebben ons al kunnen overtuigen van de gemoedelijke werksfeer ter plaatse. Omdat we het project zo geweldig en de moeite waard vinden om te steunen, zijn we bijzonder verheugd over de samenwerking.

De wasbare reinigingspads vervangen conventionele wattenschijfjes. Je kunt de gezichtsdoekjes ook gebruiken als washandjes voor je gezicht - perfect voor de oliereinigingsmethode met Cleansing & Detox Oil. De deluxe set bevat alles en je kunt het mooie satijnen zakje gebruiken voor je cosmetische gebruiksvoorwerpen.

Dus bespaar afval en geld: vaarwel wegwerpproducten - hallo herbruikbare alternatieven!

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.